WINTERMANTEL ZSOLT

Nekem Újpest a város. Közösségünk akár a család, erőt és kitartást ad, hogy közösen többet tehessünk: Együtt Újpestért!
2019.06.06.

EGÉSZSÉGÜGYI FEJLESZTÉSRŐL DÖNTÖTT A TESTÜLET!

Wintermantel Zsolt polgármester javaslatára az újpesti képviselőtestület úgy döntött, hogy az egykori Árpád Kórház ingatlanát térítésmentesen Újpest tulajdonába kéri a Magyar Államtól.

undefined

A nyári szünet előtti utolsó képviselő testületi ülésén Wintermantel Zsolt polgármester ingyenes vagyonjuttatási igény bejelentését terjesztette plénum elé. Újpest polgármestere a város egészségügyi ellátásának javítását célzó javaslatában az Árpád kórház megújulását vetítette előre. 

Újpest emblematikus épületegyüttese, az Árpád kórház majd egy évszázadon át szolgálta a város polgárainak gyógyulását. Mára, a jelenleg a Magyar Állam tulajdonában levő ingatlan az elmúlt négy évtized elmaradt fejlesztései következtében elavult, a rossz műszaki állapot miatt bezárásra került. 

Újpest Önkormányzata kiemelt fontosságot tulajdonít az újpesti polgárok helyben történő, megfelelő színvonalú egészségügyi, szakorvosi ellátására, az egészséges életmódot célzó szolgáltatások fejlesztésére. A 2011 óta városi tulajdonba került szakorvosi rendelő fejlesztése is ezt bizonyítja, az Újpesti Szakrendelő évről évre történő folyamatos műszerezettsége, fejlesztése, modernizálása, a magas szintű ellátás a városvezetés szívügye. A folyamatos és jelentős, saját erős pénzügyi támogatások eredményeként Újpest háziorvosi ellátó hálózatának háttérintézményei is megújultak. 

A város lakosságának minőségi orvosi ellátásának alappillére, a színvonal emelésének záloga lehet az egykori kórházi tárgyi ingatlan tulajdonjogának önkormányzati színtű megszerzése, majd állami támogatással, pályázatokkal a helyi egészségügyi szolgáltatásba történő visszaállítása. A polgármester kérte a Képviselő testületet, a hatályos jogszabályok értelmezése szerint, jelentse be Újpest városának nevében az ingatlanra az ingyenes vagyonjuttatási igényét, melyet Wintermantel Zsolt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-felé is jelzett. 

A képviselők testülete június 6-án úgy határozott, hogy a város bejelentette igényét a kórházi ingatlanra, kérve annak ingyenes átadását és a vagyonkezelői jog törlését. A testület úgy nyilatkozott, hogy a tulajdonba adás érdekében felmerülő költségek megtérítését az Önkormányzat vállalja. A képviselők felhatalmazták a polgármestert, az igény jogszerű bejelentésére, az ehhez szükséges jogi nyilatkozatok megtételére, illetve a tulajdonjog megszerzése érdekében szükséges szerződések és okiratok aláírására, ellenjegyzésére. 

(ujpest.hu)